Geschiedenis

 

De jeugdsociëteit bestaat ondertussen al meer dan 50 jaar. Het prachtige oude station waar wij onze activiteiten organiseren staat er natuurlijk al langer. Het station is gebouwd in 1901, en is dus al meer dan 100 jaar oud. In 1911 werd er nog een verdieping op gebouwd waar de stationschef kon verblijven. Hoewel het nu haast niet meer in te denken is, kwam er tot in de jaren zestig elke dag een goederentrein voorbij het station in Sint Nyk.

Later is het gebouw overgekocht door de zuivelfabriek die naast het station stond. En vanaf 1962 is de jeugdsociëteit het gebouw gaan gebruiken. Het doel was destijds: jeugdwerk onder de jeugd van ongeveer 16 tot en met 18 jaar, voor jongens en meisjes, voor katholieken en niet katholieken. De jongeren tussen 16 en 18 waren destijds net even te oud voor het georganiseerde jeugdwerk en nog te jong voor de dansavonden. Dus bouwde een bestuur van 7 jongeren zelf iets op.

Veel is er dus niet veranderd, ondanks we niet veel meer kaarten, biljarten of dammen, proberen we voor de jongeren wel de gelegenheid te creëren gezellig samen te komen.